неделя, 12 януари 2014 г.

Истанбул 1.6

7:30, време е за ставане и за закуска. В 10, готови с нови сили, недоспали и с ентусиазъм се отправяме към Т1, слизаме на Кабаташ и по улицата, та на Долмабахче.





Вечерта предстоеше мач на стадиона на Бешикташ, и полицаите отцепваха района и ограждаха тротоарите. Пред Долмабахче вече се виеше огромна опашка, ние разгледахме само отпред, тъй като ни предстоеше доооста дълъг ден.






Улучихме смяна на почетния караул, изгледахме и него.




















След надлежно снимане на всяко камъче и тревичка, се върнахме на спирката на Кабаташ в чакане на автобус за Ортакьой. Трябваше да слезем по-рано и да посетим и парка Йълдъз, но понеже автобуса беше претъпкан, а аз забравих слязохме на Ортакьой, непосредствено под моста.





 От другата страна на улицата има страхотно заведение с панорамна гледка, но се оказа само за служители на полицията и ни върнаха. До него пък беше цветната сграда на училище.





Бихтер / Фатмагюл рекламира чипс :D



Върнахме се в посоката, от която бяхме дошли и попаднахме на пазарчето на района, където продаваха кумпири, сувенири, бижута и прочие типични неща.





Влязохме в нея, до сега не знаех как изглежда – оказа се много светла, много малка и някак различна от джамиите, които бяхме видели до сега.






По нас дойдоха семейство италианци, които май останаха по-впечатлени и от нас. Опитахме се да минем отзад, но двора беше затворен и това ми изясни защо всички снимки на моста и джамията са от една  съща точка – площадчето до нея. 



Поставки за ключове в много симпатичен вид. Ако имаше къде да я сложа - веднага си взимах!


Площад Ортакьой




За съжаление имаше мараня ли беше, смог ли беше – какво беше не разбрахме, но почти нищо от отсрещния бряг не се виждаше.


По антените успях да позная следващата ни цел – парка Чамлъджа.




Няма коментари:

Публикуване на коментар